تاریخ انتشار: 1403/2/31
تاریخ آخرین ویرایش:1403/2/31
سایه چیست؟؟؟

سایه چیست؟؟

گاهی اوقات ما انسان ها برای اینکه در جامعه پذیرفته شویم و طبق آداب و فرهنگ آن جامعه زندگی کنیمُ مجبور به استفاده از نقاب می شویم. نقاب چیزی است که ما دوست داریم آنطور باشیم و با تمام وجود دوست داریم با همان ویژگی های نقاب مورد علاقه مان به دنیا معرفی شویم و در آن زندگی کنیم. اما نقاب یک واسطه بین دنیای واقعی و خود ماست. این نقاب است که باعث می شود زندگی روانی اجتماعی برایمان قابل زیستن شود.

استفاده از نقاب باعث می شود ما روند سایه سازی را آغاز کنیم و دنیا را به دو بخش سیاه و سفید تقسیم کنیم. زیرا به واسطه استفاده از نقاب برای پذیرفته شدن در جامعه مجبور به سرکوب برخی از خصایص خودمان می شویم. و آنها را به ناخودآگاه خود منتقل میکنیم. این خایص هم می تواند خصایص مثبت و هم منفی ما باشد. رفتارهای عادی ما یک قاعده کلی محسوب می شوند حالا هر رفتاری کمتر یا بیشتر از آنها به سایه منتقل می شوند. این ویژگی های پذیرفته نشده از بین نمی روند بلکه در نیمه تاریک شخصیت ما زندگی می کنند و وجود دارند. و در واقع سایه را تشکیل می دهند. سایه انرژی دارد و گاهی انرژی ان به اندزه قدرت بخش ( من یا ایگو ) شخصیت انسان است. { من بخش منطقی و عاقل شخصیت آدمی است و میانجی گر نهاد و فرامن است} اگر قدرت سایه از قدرت من بیشتر شود ؛ تبدیل به یک هیولا در اعماق روان فرد می شود. شما نمی توانید این نیمه تاریک یا همان سایه خود را برای همیشه انکار کنید زیرا که او خودش را به شکل های گوناگون و در قالب های خشم عصبانیت افسردگی و حتی بیماری های روان تنی نمایان می کند و حتی گاهی باعث اختلال در عملکرد شناختی شما می شود.

در واقع این فرهنگ و هنجارهای یک جامعه است که تعیین می کند شما چه چیزی را به سایه بفرستید و یا آن را نمایش دهید. مثلا در بعضی فرهنگ ها ازدواج سفید معنایی ندارد و حتی به شدت با ان مخالفت می کنند اما در برخی جوامع پسندیده و منطقی است.

در کلام اخر باید گفت شما نمی توانید سایه خود را نادیده بگیرید اما می توانید ویژگی های خوب و بد خود را به صورت یک ترازو در نظر داشته باشید و انرژی خود را صرف متعادل کردن این ترازو کنید. بهم خوردن این تعادل باعث بر هم خوردن تعادل روانی شما می شود و باعث می شود شما رفتاری را انجام دهید که اصلا از شما انتظار نمی رفت مثلا فردی را در نظر بگیرید که مدام در حال محبت کردن و خدمت کردن بی قید و شرط به اطرافیان خود است که به طور ناگهانی بابت موضوع بسیار کوچک خشمگین می شود و با محرکی کوچک تبدیل به انبار باروت می شود و به یک باره منفجر می شود. انسان باید نیمه تاریک خودش را از همه پنهان کند اما نباید آن را از خودش پنهان کند و نقاب بزند.

الهام اصغرزاده